Kantana Institute

Leave a comment
ALL, EDUCATIONAL & CULTURAL SPACE

CPK_2758

Architects: Bangkok Project Company Limited
Location: Nakhon Pathom Province, Thailand
Client: Kantana Edutainment (International) Co., Ltd.
Project Team: Boonserm Premthada, Ittidej Lirapirom, Piyasak Mookmaenmuan
Budget: 1,000,000 USD
Area: 2,000 sqm
Year of Completion: 2011

CPK_2823

Kantana Institute: Film and Animation Undergraduate School

Kantana Institute is a Film and Animation school of undergraduates.The Institute is dedicated to the master of drama in Thailand – Pradit Kaljareuk.It is located in Kantana Movie Town in Kakhonprathom province.It is a one story building which combines perfectly with the beautiful natural environment that surrounds it.

resize-2809b

The building has an “Inserted for” with a linear corridor with the north-south axis and the east-west axis. The corridor divides into four blocks with different functions. The Inserted forest to be used as meditation space, so as to remind them to concentrate what they are doing, whether it is making, or moving from place to place.

There are five different areas within the establishment: An administration office, a lecture room, a workshop, a library and a canteen. These areas are all linked by an Inserted forest in the shape of a log pathway. The pathway is made out of grey stone and to walls are
made from bricks. The 8 meters high wall is a background of the sun, a tree, and a man when they are connected by each other’s shadows.

The administration office is a multi-function space containing a chairperson’s office, program office and a general office. They are connected to the courtyard. The sunlight makes this a very pleasant area. The lecture room is a quiet area surrounded with a brick wall and “an Inhabit wall”. This the ideal space to relax and unwind in between or after lectures. It is a free standing wall without borderline.

resize-2788

The workshop is a good example of the interior character “darkness” . It creates the feeling of a dream at night time. It helps the students to feel peaceful and to focus while producing their animation projects.The library is a place where the natural sunlight from above, the sound of nature and the darkness the surround the courtyard, come together in unison This room consists of a wall lined.

With book, a meeting room, a Librarian counter, and multimedia area t in the center of the room. The canteen is an open air building. It is at the end of the pathway. To make this a multifunction area for different activities, this space is “non room”. In regards to materials used : This building is designed on the ”return to basics construction”. It is based on natural craftsmanship.

CPK_2819

A brick is an everyday material for common cultural heritage of Thai society. The simplified from of the brick is transformed into a universal geometric space. It goes beyond both light and wind which is simpleaesthetics sense. It is an easy to understand building where the brick wall does not give the sense of solidity but is gives the surface homogeneous of sunlight.

resize-2747

Text : http://www.archdaily.com/230041/kantana-institute-bangkok-project-company/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s